Yogakurser på Södermalm

Kurserna på Söder har jag på Högbergsgatan 48. Du behöver ta med din egen yogamatta.

Hathayoga
Vi praktiserar dynamiska flöden och asanas (yogans kroppspositioner) för att träna upp styrka, smidighet och att känna in och vara närvarande i kroppen Vi gör djupavslappningen yoga nidra, lär oss olika pranayama (andningsövningar) och meditation. Jag brukar också prata lite om någon aspekt av yogans filosofi och historia.
Måndagar kl 18.30-20.00
Återkommer höstterminen 2020

Meditation, pranayama och yoga nidra
Fler och fler har en längtan efter tystnad och att gå inåt, mot det mer subtila, mot stillhet och meditation. När vi stannar upp, slappnar av och tränar på att vara närvarande i nuet, kan vi börja se hur sinnet fungerar. Och när vi börjar se våra tankar, känslor och beteenden kan vi börja träna på att ändra de beteenden vi vill släppa. För att så småningom kunna leva ett mer harmoniskt liv. Den här kursen är för dig som vill utforska meditation och pranayama och att träna på att vara mer närvarande. Det är en stund för dig själv för att landa i kroppen och bara vara.
Kursens innehåll:
Meditation – Meditationerna bygger på den buddistiska insiktsmeditationen/mindfulness och yogisk meditation. Vi kommer även samtala om meditation, filosofiska begrepp och hur vi kan träna på att vara mer närvarande och medvetna i vardagen
Pranayama – yogans andningstekniker för lugn och koncentration, och för att balansera vår kropp.
Yoga nidra – yogisk sömn, en metod för aktiv avslappning som ger vila och energi och är bra för att motverka stress och sömnlöshet.

Måndagar kl 17.15-18.15
Återkommer längre fram. Kontakta mig om du är intresserad.

*          *          *

Anmälan
Kontakta mig för frågor eller anmälan. Ange namn, adress, mailadress och mobilnummer.
> Kontakt och anmälan

Bra att veta
> Inför yogaklassen

*         *         *

”Yoga is the journey of the self,
through the self, to the self.”
– Bhagavad Gita