Yoga på arbetsplatsen

Att erbjuda sina anställda yoga eller en andningspaus på arbetsplatsen är bra för både den anställde och företaget. Den anställde får en möjlighet att stressa av, andas, fokusera och röra kroppen. Och företaget får nöjda, kreativa medarbetare och kan på sikt sänka sjukfrånvaron.

Jag kan erbjuda olika upplägg för din arbetsplats, beroende på vad du vill ha. Här är några idéer:

Hathayoga
Jag kommer till företaget och har en yogaklass med yogaställningar (asanas), andningsövningar och avslappning. Vi håller på i ca 45-60 min på yogamatta i mjuka kläder, till exempel på morgonen, vid lunch eller på slutet av dagen. Boka in en gång för att prova på, för något speciellt tillfälle eller beställ en kurs på ett bestämt antal tillfällen.

Andas! (Kurs på till exempel tre tillfällen)
Vi blir alla stressade ibland. Eller har svårt att sova. Och ett bra sätt att hantera stress, oro, nervositet eller sömnlöshet är att andas på rätt sätt och slappna av. Det kan vara bra att kunna några lugnande andningstekniker och det är vad jag lär ut på den här kursen. Vi gör enklare yogapositioner för att mjuka upp kroppen, en avslappning eller en längre guidad djupavslappning (yoga nidra) och lär några yogiska andningstekniker (pranayama) som du har nytta av i vardagen.

Yogapaus
Gör ett avbrott i arbetet, stressa ner, sträck ut och bli medveten om din andning och din kropp. Under ca 30 min gör vi yogaställningar anpassade för att passa på kontoret. Du behöver inte byta om och vi har stolen och skrivbordet som hjälpmedel.

Andningspaus
Släpp stress och tangentbord för att hitta stillhet och kraft hos dig själv. Vi sitter på stol eller på golvet i ett ostört rum och praktiserar pranayama, enkla andningsövningar och medvetenhet/meditaton i ca 20 minuter.

Introduktion till yoga med andning och asana
Vill du veta mer om vad yoga är och se om det är något för dig eller din arbetsplats? Jag berättar lite om yogans historia, filosofi och fördelar och vi provar på några andningstekniker och yogaställningar (asanas). Det kan vara en introduktion på 1-1,5 timme eller en halvdagsworkshop som kan passa för en kick-off eller inspirationsdag.

Yoga på konferensen
Vill ni ha ett energigivande avbrott på konferensen? Utifrån era önskemål kan jag komma och ha en andningspaus eller yogapaus när det passar er.

Kontakta mig för pris och för att få veta mer.

Yoga räknas som friskvård och är avdragsgillt för företag.
>Skatteverket – Personalvårdsförmån, motion och friskvård

*        *        *

”Yoga is like music.
The rhythm of the body, the melody of the mind
and the harmony of the soul create the symphony of life.”

– BKS Iyengar