Om mig

kontaktJag har praktiserat yoga, andningstekniker och meditation sedan 2004 och brinner för att få dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter. Jag bor i Stockholm och har klasser och kurser där.

Min undervisning
Jag lär ut hathayoga och yinyoga och jag anpassar mina klasser efter elevernas behov. Alla kan vara med. Lyssna på din kropp och utgå från dina egna förutsättningar. Jag fokuserar på att hitta uppmärksamhet och närvaro i kroppen, både i stillhet och rörelse.

Med hathayoga praktiserar vi andning, medvetenhet, asanas (kroppsställningar), pranayama (andningstekniker) och avslappning eller yoga nidra (djupavslappning).

yinyogan hittar vi tillsammans lugnet och avslappningen. Genom att hålla positionerna länge och avslappnat stimulerar vi fascian, bindväv och energikanalerna.

Utbildning och kurser
– Intensive Practitioners retreat med Julie Martin, Goa 2016
– Yinyoga Teacher Training Steg 2 med Biff Mithoefer, 2011
– Thaiyogamassage hos Sunshine Network, Chiang Mai, 2011
– Yinyoga Teacher Training med Biff Mithoefer, 2010
– Ashiyana Yoga Teacher Training, Goa, 2010
– Advanced Yoga Teachers Training, International Vasishta Yoga Reasearch Foundation, Kerala, 2009
– Studier hos Yogacharya Venkatesh i Mysore, 2009
– Certifierad yogalärare hos International Vasishta Yoga Reasearch Foundation, Yoga Teacher Training, 2007-08

Jag går kontinuerligt på diverse kortare workshopar och kurser med lärare i Sverige och utomlands.

Meditation
Mina lärare i meditation är Staffan Hammers och Marie Eriksson på Vipassanagruppen i Stockholm och Jill Shepherd som jag får hjälp av på distans. Jag åker regelbundet på meditationsretreat och har, förutom på retreat i Sverige i Vipassanagruppens regi, varit i Myanmar och Thailand, på Gaia House i England och på Spirit Rock i USA. Hösten 2016 var jag på en tremånaders meditationsretreat på Insight meditation Society i USA. Jag har bland annat lärt av Joseph Goldstein, Sayadaw U Tejaniya, Carol Wilson, Greg Scharf, Guy och Sally Armstrong, Andrea Fella, Greg, James Baraz, Catherine McGee och Yanai Postelnik.

*        *       *

”Be yourself,
Life is precious as it is.
All the elements for your happiness are already here.

There is no need to run, strive, search, or struggle.
Just be.”
-Thich Nhat Hanh